A Szellemi Tulajdon Világszervezetének Nemzetközi Irodája tájékoztatót tett közzé a Nizzai Megállapodás szerinti osztályozás fejezetcímeinek alkalmazásáról

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének Nemzetközi Irodája (a továbbiakban: Nemzetközi Iroda) 2012. november 23-án tájékoztatást közölt a honlapján a Nizzai Megállapodás szerinti osztályozás fejezetcímeinek alkalmazásáról.

A tájékoztatóban a Nemzetközi Iroda arra hívja fel a védjegybejelentők figyelmét, hogy a védjegyek nemzetközi lajstromozásáról szóló Madridi Megállapodáshoz és az ahhoz fűzött Jegyzőkönyvhöz kapcsolódó Közös Végrehajtási Szabályzat 9. szabálya nem teszi lehetővé, hogy amennyiben a bejelentő az adott Nizzai Megállapodás szerinti osztály betűrend szerinti jegyzékében szereplő valamennyi árura, illetve szolgáltatásra kíván oltalmat szerezni, a fejezetcímben szereplő valamennyi általános kifejezést használja bejelentésében, és nyilatkozzon arra vonatkozóan, hogy a védjegyoltalmat az adott osztály betűrendes jegyzékében szereplő valamennyi árura, illetve szolgáltatásra kéri. A Nemzetközi Iroda nem fogja figyelembe venni a nemzetközi bejelentésekben szereplő ilyen nyilatkozatokat.

Azoknak a bejelentőknek, akik azt szeretnék, hogy a védjegyük oltalma az adott osztály betűrend szerinti jegyzékében szereplő valamennyi árura, illetve szolgáltatásra kiterjedjen, nemzetközi védjegybejelentésükben valamennyi az osztályban szereplő árut vagy szolgáltatást fel kell sorolniuk.

A Nemzetközi Iroda tájékoztatójának teljes szövege az alábbi linken érhető el: www.wipo.int/edocs/madrdocs/en/2012/madrid_2012_23.pdf

2012/11/27